A csárdában ülve napelemes oldalakat böngésztünk

Hétvégén végre eljött a várva várt tavaszi jó idő! Meleg volt, sütött a nap és ettől a férjemnek és nekem is jó kedvem lett. Vasárnap úgy döntöttünk, hogy érdemes lenne kihasználni ezt a jó időt, ezért elmentünk kirándulni egyet a közeli hegyekbe. Nem kell nagy dolgokra gondolni, nem vittünk magunkkal túrafelszerelést, mivel nem hegymászásra készültünk. A célunk csupán annyi volt, hogy sétáljunk egyet a napsütésben, hallgassuk a madarak csicsergését és kettesben jókat beszélgessünk.

Délután, mikor már volt a lábunkban jó néhány kilométernyi séta, úgy döntöttünk, hogy ideje lenne hazaindulni. Viszont nagyon hamar mindketten megéheztünk, így aztán az út mellett megálltunk egy szimpatikus csárdánál, hogy megebédeljünk. Mondjuk akkor már délután négy is elmúlt, szóval lehet nem is ebédnek kellene nevezni azt az étkezést, de végül is nem is ez a lényeg. Éhesek voltunk és megálltunk enni.

napelemes oldalEléggé klasszikus kinézetű csárda volt, azzal a különbséggel, hogy napelemek voltak a tetején. Manapság már egyre több épületen lehet látni napelemeket, szóval nem is azok látványa lepett meg igazán, hanem az, hogy egy régies stílusú épületen ilyen modern technológia volt. Talán első hallásra furcsának tűnhet, de egyáltalán nem volt az. Adott a csárdának egy saját bájt a napelem rendszer, arról nem is beszélve, hogy nekem ettől már anélkül szimpatikus lett a hely, hogy az étlapot megnéztem volna. Valamiért egyből megkedvelem az olyan helyeket, ahol megújuló energiaforrásokat használnak.

Amikor éppen a rendelésre vártunk Petivel, akkor eszembe ötlött a gondolat, hogy ha egy csárdán lehetnek napelemek, akkor a mi családi házunkon is jól mutatnának. Nem mintha a látvány miatt szeretnék belevágni, de azért az sem egy elhanyagolható szempont. Mielőtt megosztottam volna vele ezt az ötletet, elővettem a telefonom és rákerestem a napelemekre. Nagyon hamar találtam is egy remek napelemes oldalt ahol nemcsak hasznos cikkeket lehet olvasni a témáról, hanem néhány mozdulattal ajánlatot is lehet kérni tőlük, szóval tényleg nagyon hasznos oldal. Amikor már úgy éreztem, hogy eleget olvasgattam ahhoz, hogy Petivel is megosszam az ötletem és a napelemes oldalt is, akkor láss csodát, a férjem hirtelen megkérdezte tőlem, hogy mit gondolok a napelemekről. Egyből elnevettem magam és megmutattam neki, hogy miket olvasgattam éppen a telefonomon. Úgy tűnik ennyi év után már egy rugóra jár az agyunk.

Nem cselekedtünk elhamarkodottan, megbeszéltük, hogy gondolkodjunk még ezen néhány napot, vagy akár hetet is, de azt hiszem nagyon valószínű, hogy még idén belevágunk a saját napelemrendszer kiépítésének, köszönhetően annak a remek csárdának, ahol megálltunk enni, na meg persze annak a hasznos napelemes oldalnak is, ahonnan nagyon sok információt szereztem.