Érdekesen indult ez a kis kirándulás

Nemrég a párommal elmentünk belföldön egy kisebb kiruccanásra az egyik hétvégén. Kedvünk volt menni valamerre, de nem akartunk feltétlen külföldre menni, úgyhogy belföldön maradtunk. Ősszel nagyon szép helyek vannak itthon is, így volt miből válogatnunk.

Mindent szépen leszerveztünk, ahogy ilyenkor szokás. Alig vártuk, hogy végre kicsit kiszabaduljunk a hétköznapok unalmas világából. Igaz, nem vagyunk az a nagyon otthon ülős pár, viszont éreztük már mindketten, hogy kellene egy kis környezetváltozás, ráadásul mindig olyan fáradtnak éreztük magunkat. Gondoltuk, ha végre elmegyünk egy-két napra a természet lágy ölére, szívunk egy kis friss levegőt és egy kisebb-nagyobb kirándulás keretei között megmozgatjuk magunkat, akkor az jót fog tenni. Amúgy is, nekem már fájt minden részem, szóval örültem is neki, hogy kirándulunk majd egy jó nagyot.

Amikor megérkeztünk a szállásra, lepakoltunk, aztán ebédeltünk egyet, gondoltuk, kicsit körbenézünk, megnézzük, milyen beülős helyek vannak a környéken, ahol egy pohár borocskát meg lehetne inni. Elmentünk egy csárda mellett, ami már kívülről nagyon jól nézett ki, így nem gondolkoztunk rajta sokat, be is tértünk.

Nagyon hangulatos hely volt, mindenki jól el volt, kedvesen fogadtak és a pincérek szinte lesték minden kívánságunkat. Miközben kortyolgattuk a borunkat és beszélgettünk, meghallottam, hogy a mellettünk lévő asztalnál egy másik páros is Budapestről érkezett. Valamit meg akartak nézni a laptopjukon, de az be sem akart kapcsolni.

Mi pár héttel ezelőtt szenvedtünk otthon hasonló problémával, viszont mi akkor hamar találtunk megoldást erre az egészre. Nekünk Asus márkájú laptopunk van és ahogy hallottam, illetve láttam, nekik is. Van Budapesten egy Asus latop szerviz, egyik bolt Budán, másik Pesten. A weboldalon megtalálható, hogy mennyi mindennel foglalkoznak, és ezek a szolgáltatások nagyon jó árban vannak. Igyekeznek minél hamarabb megoldani a problémát, a mi laptopunk is két nap alatt kész lett és azóta is olyan, mintha új lenne. Gondoltam, bedobom nekik az ötletet, hátha még így ismeretlenül is, de megfogadják a tanácsomat. Bár azt ugye nem tudtam, hogy vajon ez segítség lesz-e a számukra, vagy most azonnal kellene nekik egy megoldás, hogy használni tudják a gépüket.

Mindenesetre elmondtam nekik, hogy mit ajánlok erre a problémára, mert a mi gépünket is itt csináltattuk meg, mint ahogy mondtam. Az a jó, hogy azokat a laptopokat is elvállalják, amin már nincs garancia. Mivel a laptopgyártó céggel is kapcsolatban állnak, így nincs az a hiba, amit ne tudnának megoldani.

Igaz, a számukra jól jött volna, ha már most valaki varázsol egyet és bekapcsolja a gépüket, de hát ez sajnos nem volt lehetséges. Mivel vidéken voltunk, így ott nem is nagyon találtak volna helyet, ahol segítenek nekik, maximum akkor, ha elkocsikáznak egy nagyobb városba. De még az se lett volna biztos, és akkor viszont feleslegesen mentek volna annyit.

Úgyhogy megköszönték a segítséget és mondták, hogy amint hazaértek, felhívják őket. Örülök, hogy segíthettem, ilyenkor mindig olyan jó érzés fogja el az embert, nem tudom, hogy ez csak nekem csal általában jó nagy mosolyt az arcomra, vagy mások is így vannak-e vele. Mindenesetre reméltem, hogy a nap további részében azért ők is tudják majd élvezni a szép időt, a kellemes környezetet és a csendet, ami ott körülvett minket. Hogy aztán tényleg felhívták-e a szervizt, azt nem tudom, de azt igen, hogy ha nem mondtam volna nekik, lehet, hogy kicsit mart volna a bűntudat.