Esetek és balesetek

Mit ad az ég? Egyik nap össze verekedett néhány férfi, este a csárdánkban.  Azt se tudtam hirtelen mi tévő legyek. Leállítani nem nagyon tudtam őket, mert akkora öklöst kaptam az egyiktől, hogy azonnal ki is esett egy fogam. Mit volt mit tenni, felhívtam a rendőrséget. Tudom, hogy a csárdának a jó hírét rontja az eset, de hát a több év alatt most fordult először elő ilyesmi, reáadásul nem is a mi községünkben lakó emberek kaptak össze, hanem valami városiak. Na, mindegy is, jöttek a rendőrök, elvitték a férfiakat, kihallgattak minket, aztán én ott maradtam fog nélkül, néhány törött pohár társaságában. Tudtam, hogy fogok kapni kárpótlást, hiszen a tettest elvitte a rendőrség, de hát fog nélkül nem maradhattam, mit gondolnak majd a vendégek, milyen benyomást keltek bennük.

Azonnal utána néztem a fogpótlás lehetőségeinek. Eszembe jutott, hogy az egyik szomszéddal szintén történt valami hasonló eset, de már évekkel ezelőtt és neki azóta is szolgál az a foga, amit akkor rakatott be. Megkérdeztem, hát őt, hogy hol csinálták neki az új fogát és oda mentem én is. Egy hétre rá programálltak is, megnézték a fogam helyét, készítettek röntgenfelvételt. Megnézték azt is, hogy valamelyik másik fogammal van-e gond. Mondták, hogy az implantátum beültetése előtt nagyon fontos hogy a száj teljesen higiénikus legyen, szóval, hogyha lenne más lyukas fogam vagy hasonló, akkor először azt is ki kellene húzni. De nincsen, meg is dicsértek, hogy mennyire szépen rendben tartom a számat. Hát persze, mondtam is, hogy napi háromszor fogat mosok, minden este fogselymezek, az édességet meg szerencsémre nem is szeretem. Szóval nem kellett semmi mással foglalkozni, jöhetett az implantátum. Egy hétre rá programálltak újból.

Nem mondom, nem volt egyszerű ilyen gyakran beutazni Pestre és másra bízni a csárdát, de hát, amit muszáj, azt muszáj. Ráadásul szuper új fogat kaptam, szebbet, mint az eredeti. A színe pedig tökéletesen olyan volt, mint a saját fogaimnak. Mondták, hogy mindenképp tartsam meg a továbbiakban is a jó szokásomat és tartsam tisztán a fogaimat, mivel amíg beforr a seb, nagyon fontos a szájhigiénia. És persze utána is, hogyha hosszú életű implantátumot szeretnék.

Jó pár hétre rá lejártak a per a verekedős férfiak ügyében is, a kárpótlásomat is megkaptam, de ez már a legkevesebb volt. Boldog voltam, hogy a fogpótlás nem húzódott el annyi ideig, mint a tárgyalások.