Most már a szakács néni is ért a napelemekhez!

Néhány éve már a családi csárdánk mellett van a családi házunk. Nagy, tágas a tér, szóval nagyon jó odakint lenni, igazán jó érzés, hogy ekkora helyen lehetünk. A csárdához hozzátartozik egy remek kert is, ahol nagyon szépek a virágok, és maradéktalanul el tudja tölteni a szabadidejét az ember. Mi már évek óta lakunk itt, de még így sem tudjuk megunni ezt a csodás környezetet, nagyon boldogok vagyunk, hogy a gyerekek velünk együtt lehetnek akkor is, ha nem szervezünk direkt programot, hanem egyszerűen csak kimegyünk az udvarra, és az ott töltött idő mindenképpen minőségi, szinte akkor is annak számít, ha nem akarjuk, hogy az legyen. Azért, mert friss a levegő és nagyon szépek a köröttünk lévő növények. Építettünk odakintre játszóteret is, mert úgy véltük, a puszta tér nem lesz elegendő a gyerekek szabadidős programjának kitöltésére. Lina és Kira mindig fogócskáztak, kergetőztek, nagyon jó bulit csaptak általában odakint, ha volt hinta és mászóka, ha nem volt. Szerettük, hogy nem kellett utaznunk a munkahelyünkre, egyszerűen csak felkeltünk reggel, összeszedtük a holminkat, és miután elkészültünk a kötelező higiéniai intézkedésekkel, csak átbattyogtunk a folyosón, és nagy elánnal kinyitottuk a csárdát dél környékén. A kedvencem a szakács néni volt, aki mindig odaadással telepedett le a nappalinkba, néha el is aludt, úgy tessékelték ki a gyerekek a kanapéról, hogy most bizony sátort fognak rá építeni meg bunkert, szóval Anett néni útban van. Szóval szerettünk itt élni. Azonban a férjemnek kipattant a fejéből a lehetőség, hogy bizony szeretne napelem rendszert a családi házunkra. Szóval fogta magát, és rákeresett arra, hogy „napelem rendszer családi házra”, elég elhamarkodottan. Legalábbis akkor ezt gondoltam, kicsit zavart, hogy az én véleményemet nem kérte ki, mert én az a fajta háziasszony voltam akkortájt, talán még most is, aki meglehetősen fontosnak tartja azt, hogy beavassák a család dolgaiba, a családi titkokba. De férjem, Imre, nem igazán értette meg e törekvéseimet, úgy éreztem, nem foglalkozik velem igazán, hogy nem érdeklik őt sem az érzéseim, sem pedig a napelemekről szőtt gondolataim. Pedig volt véleményem erről is, természetesen, mint minden másról a világon, amiket nem köthettem az orrára, mert amikor belekezdtem az érvelésbe, azt mondta, ő bizony nem kérdezett engem.

napelem rendszer családi házraMiután kitalálta ezt a napelem rendszer családi házra dolgot, eléggé utána olvastam, kiműveltem magamat a témából. Szerettem volna normális partnere lenni abban, hogy ilyen fontos és kardinális kérdéseket együtt képesek legyünk megbeszélni. A szomszédokkal meg a szakács nénivel gyakoroltam, elmentem Mariannhoz, hogy elmeséljem neki, miket tanultam a napelemről. Mondtam neki, hogy ez egy megújuló energia, és elég hamar megtérül az az összeg, amit kiad rá az ember. A napelem rendszerek telepítése egyre olcsóbbá és megszokottabbá válik a világon, hiszen a cégek rájöttek arra, hogy semmi probléma nincsen ezzel – semmi baj, a környezetvédelem egyre divatosabbá válik, legalábbis úgy alakul, hogy egyre inkább figyelnek az emberek a megújuló energiaforrásokra. Sajnos nem tudtam ennél sokkal többet mondani erről, a környezetszennyezés nem jó, köhintettem, Mariann pedig serényen bólogatott mindig, ha mondtam egy többszörösen összetett mondatot, akkor is, ha éppen egyáltalán nem érdekelte, vagy nem értette a dolgot. A napelem rendszer egy jó dolog, mert a természetes energiákat használ fel.

Megnéztem a napelemesrendszerek.info oldalát is, láttam, milyen sokat segít a felmérés, a tervezés, és a telepítés részéről is – ráadásul ajánlatot is lehet kérni az oldalon. Nem voltam biztos abban, hogy a férjem is ezt az oldalt nézte ki magának a rendelésre – botor hiba lett volna, hiszen ez a leginkább minőségi napelemekkel foglalkozó cég. Szóval rohantam is haza, hogy elmondjam neki, hogy ha érdekli a véleményem, ha nem, legyen szíves meghallgatni ezzel kapcsolatban…

(Ki lehet találni, kitől kértünk végül árajánlatot napelem rendszerre… Naná, hogy a napelemesrendszerek.info oldalától!)