Megcsináltattuk a csárda energiatanúsítványát a nyílászáró csere előtt

Nem akarjuk eladni a csárdát, de találtunk egy nagyszerű lehetőséget az interneten. Ahhoz, hogy egy ingatlanon tovább tudjunk adni, most már szükség van egy úgynevezett energiatanúsítvány kiállítására is. Ez a tanúsítvány arra szolgál, hogy az újonnan megvásárolt lakás energetikai helyzetét közvetítse az új vevőnek.

Ezt egyébként az adás vételi szerződéshez kell csatolni, mikor valaki egy ingatlant szeretne eladni.

Mi azért akartuk most megcsinálni, mert találtunk egy oldalt, az e-tanusitas.eu-t, ami ezzel foglalkozik. Nagyon jutányos náluk a energiatanúsítvány kiállítása. Nm véletlen, hogy egy olyan akciót hirdettek, hogyha valaki talál náluk olcsóbban dolgozó céget a szakmában, akkor, ha szólunk nekik, ők ezen az áron fogják elvégezni a mi lakásunk energetikai felmérését.

Szóval azért végeztettük el ezt a felmérést, mert nem lehet tudni, mit hoz s jövő, és most annyira jó áron láttuk meghirdetve a szolgáltatást, hogyha másért nem is, csak azért, hogy mi magunk is képben legyünk a csárda energetikai helyzetével, elvégeztettük a felmérést.

Meglepett, hogy egyből másnapra le tudtunk egyeztetni egy időpontot a felmérésre. A honlapjukon ki van írva ugyan, hogy 12-24 órán belül el tudják végezni ezt a felmérést, mivel általában az ügyfelek nem érnek rá, nekik legtöbbször szinte azonnal, de legjobb esetben pár nappal később már szükségük van a papírra, erre az energiatanúsítvány nevű dokumentumra.

A dokumentum kiállításának sürgősségét figyelembe véve hozták ezt a 12-24 órás teljesítést. Eleinte azt hittem, hogy ez is csak valami reklám fogás, hogy valójában van valahol valami kisbetű, amit nem vettem észre. Nekem igazából nem volt sürgős, hiszen csak saját magam informálására szerettem volna elkészíteni ezt az energiatanúsítványt, mielőtt még belekezdenénk tavasszal a felújításba.

Az energiatanúsítvány kiállításához vizsgálják a födémet, padlót, nyílászárókat és azok tájolását, a fűtést és a vízelőállító rendszert is. Majd ezeknek az állapotuk alapján sorolják be az ingatlant egy jobb csoportba.

Az ilyen módon kiállított energiatanúsítvány 10 évig érvényes, így később, ha valamihez szükségünk lenne rá, akkor sem kell minden alkalommal újra gyártatni. Ez egy egyszeri költség volt, és egy sokkal teljesebb képet kaphattunk a csárda energetikai állapotáról vele. Sajnos, ahogyan sejtettem, nem valami jó a csárda besorolása, de nem csoda, a nyílászárók cseréjét jövő tavaszra ütemeztük be, így várható volt, hogy nem annyira jó ez a tanúsítvány, hiszen akkor le sem kellene cserélni a nyílászárókat, ha nagyon jó lenne.

Így, túl az első energiatanúsítvány kiállításon csak azt tudom mondani, hogy megéri megcsináltatni, nem csak akkor, hogyha éppen el akarjuk adni az ingatlanunkat. Felújítás előtt is nagyon jól jött a plusz információ a csárda állapotáról.

Az e-tanusitas.hu oldal pedig egy nagyon korrekt céghez tartozik. Nem kértek többet, mint a honlapjukon feltüntetett összeg. Tartották magukat a megbeszélt időponthoz, nagyon gyoran végeztek a felméréssel és az energiatanúsítvány is megérkezett hozzám egy pár napon belül. Ezért mindenkinek szívesen ajánlom őket, hogyha szükség van egy ilyen energiatanúsítvány kiállításra.

Annak köszönhetően, hogy a cégnek majdnem az egész országban vannak kapcsolatai szakértőkkel, nagyon gyorsan tudnak dolgozni, hamar szakértőt tudnak küldeni az ingatlan felméréséhez.

Ezek a papírok általában azonnal kellenek a megrendelőnek, ezért vállalnak ilyen rövid időtávot a teljesítésre.

Megtehetnék, hogy a gyors eljárásért valamilyen plusz díjat terhelnek fel, de nem tesznek ilyet, ennél sokkal korrektebbek, és mivel képesek kivitelezni a felmérést 12-24 órán belül, ezt adták meg időzárnak is. Nagyon szeretem, mikor egy cég nem csak a profittal törődik, hanem valóban azzal is foglalkozik, hogy mi a legjobb az ügyfelei részére. Ennél a vállalatnál éppen ez történik, mivel felismerték, hogy mekkora igény mutatkozik erre a 12-24 órás kiállítási határidőre, be is vezették ezt.

Féltünk, hogy csak valami akciós árat láttunk a honlapon, de ennek már több hete, kiderült, az állandó árakon dolgoznak ilyen olcsón. szerintem nincs is náluk olcsóbb hasonló cég a piacon!