Születésnapra horgászat ajándékba? Inkább legyen hajóbérlés!

Nemrég egy csárdában jártam egy-két ismerősömmel, és szóba jött, hogy az egyikük apukájának nemsokára születésnapja lesz és hogy mit vegyen neki ajándékba. Sajnos én sem vagyok a legjobb ajándékozó, nem tudom, valahogy nincs hozzá kreativitásom és nekem is mindig heteket kell arra szánnom, hogy kitaláljam, kinek mit vegyek akár születésnapra, akár karácsonyra vagy bármi másra. Nem szeretek felesleges kacatokat adni, én sem szeretem, amikor tök felesleges dolgokat kapok, mert nem tudok velük mit kezdeni.

Miközben beszélgettünk másról is, törtük a fejünket, mi legyen ezzel az ajándékkal. Mindannyian jól ismertük az apukáját, a családot is, gyerekkori barátok vagyunk, így ez nem meglepő. Aztán bevillant az ötlet, hogy szeret az apukája horgászni, sőt, a haverjai is nagyon szeretnek. Mivel rég volt már a Balatonnál, gondoltam bedobom az ötletet, hogy menjenek el családostul, haverostul a Balcsira egy hosszú hétvégére és ha van rá esély, akkor vigye el őt ott horgászni.

Ehhez találtunk egy nagyon jó megoldást, mégpedig a Balatonpro céget, akik sok mindennel foglalkoznak, köztük balatoni horgászattal is. Megnéztük, mit írnak az aloldalon a témáról. Azt írják, hogy megoldható akár az éjjeli horgászat is, de lehet nappal is horgászni. Van egy 7 vitorlából álló flottájuk, ami akár 40 embernek is elég. Úgy gondoltuk, remek lehetőség lenne, hogy egy kicsit ő is kikapcsolódjon. Mivel ez az egész a horgászatra lenne kihegyezve, úgy döntöttünk, hogy inkább egy barátokkal töltött horgászós hétvége legyen ebből, és oldják meg úgy, hogy a barátaival közösen lepik meg ezzel.

Mielőtt azonban túlságosan beleélte volna magát, hogy megvan az apukája számára a legjobb születésnapi ajándék, mondtam neki, hogy azért annak nézzen utána, hogy egyáltalán miről szól ez pontosan, hogyan lehet ezt igénybe venni, mennyibe kerül, miért érdemes őket választani, és még sorolhatnám. Hiszen én is csak úgy gondoltam erre a cégre, hogy beírtam a keresőbe a dolgokat és végül rátaláltam a cégre, és szerencsére pont jót fogtam ki, hiszen horgászattal is foglalkoznak.

Az oldalon a leírásban megtalálható a pontos válasz, hogy miért érdemes őket választani. A válasz egyszerű: szerveznek programokat hozzá, ráadásul vannak saját eszközeik, de még az időjárásra is garanciát vállalnak, hiszen mindenki tudja, hogy nem a legjobb szakadó esőben horgászni. Az is le van írva, hogy pontosan mit tartalmaz a csomag, akarom mondani, a csomagok, hiszen több is van belőle, így lehet válogatni, kinek mihez van kedve. Ha pedig szimpatikus a dolog, lehet kérni árajánlatot.

Azonban itt rá is jött egy még ennél is jobb ajándékra. A dolog nagyjából ugyanez lenne, csak annyi, hogy nem horgászat lenne, hanem hajóbérlés. Még sosem csinált ilyet a fater, azt mondta, viszont mindig mondta, mennyire király dolog lehet, amikor valaki elmegy hajókázni és saját maga irányítja, meg a többiek. És milyen csoda ez kérem szépen, hogy ennél a cégnél még a hajóbérlés balaton csodálatos vizén is lehetséges.

Az oldalon azt írták, hogy van 7 vitorlás hajójuk, de a szám növelhető, ha szükség van rá. Természetesen nekik nem kellett töb hajó, sőt, még ennyi sem, hiszen csak páran mentek volna, úgyhogy végül a haverom inkább erre kért ajánlatot a cégtől és nem a horgászatra. Gondolta, azt majd legközelebb!

Amikor legközelebb ismét szóba jött a téma, elmesélte, hogy megnézte jó alaposan a weboldalt és nagyon tetszett neki a leírás. Beszélt aztán az apukája barátaival is, akik benne voltak a dologban, ők is pont mesélték haveromnak, hogy nem igazán tudták kitalálni, mit adjanak neki ajándékba, de így mindenki nagyon örült. Árajánlatkérés után pedig már minden simán ment.

Aztán amikor már a hétvégét is megejtették, az apukája teljesen el volt ámulva mindentől, egész nap mesélte a családnak, hogy milyen jó volt a Balatonon és mennyire hálás ezért az ajándékért. Úgyhogy erre aztán a legközelebbi alkalommal koccintottunk is egyet és örültünk, hogy ezt is sikerült közösen megoldanunk.