Tudok jobb szappant főzni, mint ami a kedvenc csárdámban van?

szappan alapanyag vásárlás

Van egy kedvenc éttermem. Egy csodálatos csárda, nem messze onnan, ahol lakom. Nagyon régóta járok ide, még apukám vitt el először kislánykoromban. Azóta is ide ülök be, akár szomorú vagyok és felvidulásra vágyom, akár meg szeretnék ünnepelni valamit. Nem is csak az étel az, ami remek (bár hozzáteszem az is ínycsiklandó), hanem az egész hely és az aprólékos figyelem, ami az összes apró részletre kiterjed. Tisztaság. Finom illatok. Gyönyörűen összeválogatott bútorok. Egy igazi csoda az a hely.

Minap történt, hogy egy kedves barátnőmmel beültünk oda ebédelni egyet. A mosdóról mentem volna vissza az asztalunkhoz, amikor is kézmosáskor teljesen elképedtem. Hozzászoktam itt a magas minőséghez, de ez még így is kitűnt. Varázslatos illatú és gyönyörű lila színű levendula szappannal moshattam kezet.

Nevetve említettem meg a barátnőmnek, hogy szerintem egészen elképesztő, hogy még erre is odafigyelnek. A barátnőm azonban egyáltalán nem tűnt lenyűgözöttnek. Meglepetésemre azt mondta, hogy őt már nem igazán tudják lenyűgözni a különböző szappanok, mióta tudja, hogy milyen egyszerű házilag elkészíteni őket. Persze a szétvegyszerezett vackokról ne is beszéljünk. De a kistermelői piacokon talált leggyönyörűbb háziszappanokat is gyerekjáték leutánozni, ha egy kicsit utánanéz az ember. Teljesen ledöbbentem. Annyira megtetszett a téma, hogy evés után még egy jó 10-15 percig mesélt erről a nekem teljesen új világról.

Mikor látta, hogy mennyire érdekelni kezdett a téma, elkezdett szépen végig vezetni a folyamaton a legelejétől kezdve. Ekkor ajánlotta nekem a Pipere Porta webáruházat. Még ott helyben megmutatta telefonon. Végigböngésztük a weblapot, és valóban mindent lehetett ott kapni, amire az embernek szüksége lehet az otthoni szappanfőzéshez.

Innentől nem is nagyon kellett, hogy tovább magyarázzon, hiszen szappanfőzés oktatóvideókat is tartalmazott a weboldal. Rengeteg hasznos tutorial videót készítettek már, ezzel bevezetve az embereket a szappanfőzés világába.

Több olyan előnnyel jár az otthoni szappanfőzés, amire magamtól nem is gondoltam volna. Jót tesz a bőrnek és a különböző allergiákkal küzdők is nyugodtan használhatják az így készült termékeket. Gyerekeknek különösen fontos, hogy ne érje bántódás a bőrüket, így hasznos lehet a gyermekes családoknak is, hogy lehetséges illatmentes szappant is főzni.

Olyan izgalom fogott el, mikor elképzeltem, hogy kotyvasztom össze a saját illatosítású szappanomat, hogy majd kiugrottam a bőrömből. Olyan színűre és szagúra csinálhatom, amilyenre csak szeretném, ennek tényleg csak a képzeletem szabhat határt.

Befejeztük az evést és elindultunk hazafelé. Én tudtam, hogy az esti programom a szappan alapanyag vásárlás lesz.

Amint hazaértem kezdetét is vette a szappan alapanyag vásárlás. Kitaláltam, hogy miféle szappant szeretnék pontosan, aztán összevásároltam hozzá az alapanyagokat. Mindenféle földi jót belepakoltam a kosaramba. Szappan öntőformákat vásároltam, különböző díszítő elemeket, agyagokat és olyan összetevőket, amik remek hatással vannak a bőrre. Utána pedig csak várnom kellett, hiszen nem volt szükséges messzire furikáznom a csomagért, mert a házamhoz szállították a megrendelt termékeket.

Állítottam magam elé egy személyes kihívást is. Megpróbálok jobb szappant főzni, mint amit a kedvenc csárdámban használtam. Most már tudom, hogy kis gyakorlással ez sikerülni is fog. Sikerülhet neked is, csupán egy kis elhatározás szükséges hozzá. Ha az megvan, csak menj fel a pipereporta.hu oldalra, ahol minden adott lesz a megvalósításhoz!