Vasárnapi ebédtől a motoros bőrdzsekirendelésig

Régóta vezetem piciny éttermünket, amit előszeretettel vesznek igénybe az emberek, mert nem csak finom ételeket, hanem egy remek hangulatot kapnak cserébe, ha betérnek hozzánk. Rendkívül sokszor szerveznek hozzánk, céges ebédeket, szülinapi zsúrokat vagy csak egy egyszerű vasárnapi lakomát.

A múlt vasárnap egy nagyon aranyos 6 fős családot etettünk, a szülők alig bírtak a 4 rosszcsont kölyökkel, akik 3 és 10 év között lehettek. Mindenki látott már igazán elven gyerekeket, akik nem bírnak megmaradni a popójukon. Szerencsétlen apukán már látszott a teljes végkimerülés és a világfájdalom, de amikor a gyerekeire nézett, a büszkeség és az elégedettség is ott lebegett a szemében. A második fogásnál tartott a család, amikor belépett a csárdába egy talpig motoros bőrszerelésben, napszemüvegben egy magas jóvágású férfi. A gyerekes szülők kicsit csendben maradtak, az anyukának imponált az apukán pedig irigység látszott. A motoros fazon helyet és rendelt…

Néhány perc múlva a családos férfi megkért, hogy érdeklődjem már meg a legújabb vendégünktől, hogy honnan szerezte be a motoros felszerelését, mert az ő szenvedélye is a motorozás, csak hát nincs ideje a gyerekek mellett élnie a kedvtelésének. Nagyon érdeklődik a motoros divat iránt és úgy látja, hogy jó minőségű szerelésben van. Mivel adott volna egy kis borravalót a műveletét, amit nyilván nem fogadtam el, látván a sok gyereket, meg amúgy engem is érdekelt hol vásárol a férfi, ezért szívesen segítettem neki kideríteni ezt az információt.

Átvettem a második fogást a pincértől és én magam vittem ki a jókora adag vörösboros marhapörköltet galuskával. Érdeklődtem, hogy tetszik neki a hely, hogy hogy betért ide és a kötelező bájcsevej után feltettem neki a számára szokatlan kérdésem. A kérdés mosolyt csalt az arcára. Elmondta, hogy van egy jó bevált motoros boltja, ahova mindig jár, mert teljesen korrekt eladók vannak és jó ár- érték arányban jut a dolgokhoz. Ám, vannak napok amikor nem tud betérni az üzletbe, így a webshopjukat kell használnia, ami egyszerű letisztult és kezdőknek is kiváló, mert nagyon sok jó információt említenek meg a termékek mellett. Ráadásul vásárlói véleményeket is tartalmaz, ami csupa pozitív visszajelzés, így nem kell félnie a gyanútlan vásárlónak, hogy a pénze elvész! A motoros bőrdzseki, amit épp hord néhány napja szállították neki ki.

Nagyon érdekesnek találtam és megkértem, hogy írja le a webshop címét a szalvétára, hogy ne felejtsem el. Amint meg kaptam a honlapcímet, már nyugton is hagytam, had ebédeljen nyugodtan. Át adtam a szalvétát a családos emberünknek, aki megköszönte a segítségemet.

Nagyjából egyszerre fejezték be az ebédet, s amíg az anyuka gyerekkel a folyóügyeket intézte, addig az apa váltott egy-két szót a motoros szerelésben lévő fiatalemberrel. Nem sokat hallottam a beszélgetésből, de annyi rémlik, hogy a motoros figura mondta, hogy ne sajnálja, hogy családos ember lett, mert az az élet, a motorozás megvárja, ha a gyerekek nagyobbak lesznek úgy is belevághat.

Ezért szeretem a vendéglátást, mert minden nap egy új kalandot tartogat és tanul valamit az ember. Aznap vasárnap megint megtanultam, hogy az ember mindig arra vágyik, amije nincs és netán, ha motorozásra adom a fejem, tudom, hogy hol szerzem be a minőségi védőfelszerelést!